1 Apr 2013

Testimoni Set Penyusuan 3M Shaklee: ‘ Dengan bantuan Set Penyusuan 3M Shaklee hasil susu yang dipam menigkat dari 7oz kepada 10 oz setiap kali pam.

Salam,

Setiap ibu-ibu mengimpikan untuk menberi susu ibu kepada si manja mereka sehingga berumur  2 tahun seperti yang telah di syariatkan.Tetapi terdapat banyak halangan untuk merealisisakan impian tersebut namun ia bukanlah sesuatu yang mustahil untuk dilaksanakan.

Saya selalu mendengar ibu-ibu di luar sana mesti berkata :

  1. Penat lah nak bangun malam- malam nak pump  susu
  2. Tak de masa lah kat ofis nak pump 3 jam sekali
  3. Nanti bos marahlah asyik hilang je

Dan memacam lagilah keluh kesah yang kita boleh dengar.Saya  tak nafikan semua tu.Saya pun mengalami benda yang sama juga tapi saya cekalkan hati  sebab nak bagi yang terbaik untuk si manja saya.
Alhamdulillah,sampai sekarang baby saya tetap minum susu uminya ini.Rezeki dari Yang Maha Pemberi.
Semoga di permudahkan lagi urusan saya untuk menyusukan permata hati saya sehingga Elman berumur 2 tahun.
Ok lah panjang sangat saya bercerita kan, jom lah kita layan testimoni dari seorang ibu ini yang  berusaha dengan gigihnya  untuk memberi si manja beliau susu ibu.

Sebelum ni kalau sekali pump dapat 7 oZ sahaja tetapi sekarang sekali pump dapat 10 oZ.

Mesti nak tau apa yang di amalkan oleh ibu ni kan
Ibu ini telah mengambil Set Penyusuan 3M Shaklee.Tatapi ibu-ibu menyusu perlu faham untuk menjayakan penyusuan bersama si manja konsep penyusuan iaitu "SUPPLY & DEMAND" perlulah difahami.
Dimana semakin tinggi pemintaan susu ibu semakin banyak lah pengeluaran susu ibu itu  di samping kita sentiasa memohon kepada Allah semoga di permudahkan segala urusan kita dalam proses menyusukan si manja kita.Dalam Set Penyusuan 3M Shaklee ada nya ESP,Vitamin C,Vita Lea,Ostematrix,B Complex dan juga Alfalfa dimana setiap vitamin ini memberi peranannya sendiri.Diantara peranan setiap vitamin ini adalah:-Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi 
- pembentukan darah dan sel
- mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, akar rambut yg kuat (kurang rambut gugur)
- membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk (penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita).
- badan tidak mudah lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.

B Complex 
- amat diperlukan oleh tubuh badan = otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri 

Vitamin C 
- antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan dan kulit lebih cantik

Alfalfa  
- MILK BOOSTER = membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu mencepatkan penghasilan susu ibu.

Ostematrix 
- Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf
- PENTING bagi ibu yang menyusu - tidak boleh dipandang remeh. Jika ibu tidak menggantikan semula kalsium ini (semasa proses menyusu, period) maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua. 

ESP @ Energizing Soy Protien 
- Komposisi vitamin utama dalam susuibu ialah protin. 
- mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. 
- membina hormon, enzim dan antibodi

Ibu-ibu menyusu yang berminat untuk mendapatkan Set Penyusuan 3M Shaklee ini beserta dengan TIPS EKSLUSIF serta JADUAL MAKAN boleh hubungi ida segera ye.In Sha Allah ida akan membantu anda semua.

Nak dapatkan lain-lain testimoni bagi Set Penyusuan 3M Shaklee mahupun info-info mengenai dunia penyusuan boleh klik link kat bawah ni ye:-Ida Umielman
Call/SMS/Whatsapp : 0193397363

***COD kawasan Bandar Putra Permai,Puncak Jalil , Taman Equine , Puchong dan kawasan sekitarnya

0 comments:

Post a Comment