4 Oct 2014

Perbezaan diantara ESP Shaklee dan Soya Jenama Lain Yang Perlu Diketahui.

Salam bersiaran semua,

Apa khabar semua pembaca setia blog umielman.Ida harap semua sihat-sihat hendaknya.Ok hari ini ida nak bercerita tentang ESP Shaklee.Seperti yang sedia maklum ESP Shaklee ni merupakan killer product dekat Shaklee.

Mesti ramai tertanya-tanya kenapa ESP Shaklee ni semakin mendapat tempat dihati semua yang mencubanya kan.Sudah pasti lah banyak manfaat yang diperoleh selepas mengamalkan ESP Shaklee ni kan.

Kali ini ida nak kongsikan serba sedikit mengenai perbezaan yang terdapat di dalam ESP Shaklee berbanding dengan jenama soya yang lain.


Diantara perbezaannya ialah :-


Perbezaan 1

ESP dibuat daripada kacang soya yang benar-benar semulajadi, iaitu kacang soya yang tidak diubahsuai genetiknya (non-GMO) sejak dari penghasilan biji benih sehinggalah dituai dan diproses menjadi ESP.

Manakala produk soya komersial lain, termasuk kacang soya yang dibeli di pasar, adalah kacang soya yang telah diubahsuai genetiknya supaya cepat membesar (sama seperti penghasilan ayam daging).

Perbezaan 2

Kacang soya non-GMO adalah rendah lemak dan bebas kolesterol. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yang aktif.

Kacang soya biasa yang diubahsuai genetiknya pula mengandungi bahan-bahan aktif yang tidak dapat menghasilkan tenaga yang mencukupi untuk tubuh badan manusia malah membahayakan.

Perbezaan 3

ESP membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim serta hormon yang sempurna. ESP juga membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.

Soya biasa tidak membantu kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim serta hormon, walaupun diminum dalam kuantiti yang banyak kerana perubahan pada genetik soya itu sendiri.

Apatah lagi mengekalkan paras gula dalam darah apabila kandungan gula dalam soya tersebut sendiri pun sudah berlebihan daripada apa yang diperlukan oleh tubuh badan.

Perbezaan 4 

Kandungan lemak dalam ESP sangat minimum iaitu 1 gram dan tidak mempunyai laktosa bagi memastikan kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah.

Soya biasa pula mengandungi paras laktosa yang tinggi dengan gula berlebihan yang terkandung dalam setiap pek soya tersebut.

Perbezaan 5

Yang paling penting tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet, selain mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga.

Sedangkan soya biasa banyak mengandungi perasa tiruan, pemanis berlebihan, pewarna dan pengawet yang menampakkan kecantikan susu soya, malah tidak mengandungi sebarang khasiat selain sebagai penghilang dahaga sementara ketika diminum sejuk saat berbuka puasa.

Kredit info disini

Itu serba sedikit mengenai perbezaan yang terdapat diantara ESP Shaklee dan jenama soya yang lain yang perlu anda semua tahu supaya kita semua bertambah yakin dan jatuh cinta dengan ESP Shaklee ni ye.

Ha bagi yang masih belum mencuba ESP Shaklee yang super duper best ini boleh lah dapatkan sekarang ye sebab bulan ni promosi ESP Shaklee.Boleh kongsi-kongsi beli dengan adik beradik,kawan-kawan atau pun beli untuk kegunaan sendiri sahaja.

Jangan lepaskan peluang keemasan ini ye.

Berminat?

Hubungi saya ,

Ida Umielman
Call/SMS/Whatsapp : 0193397363

***COD kawasan Bandar Putra Permai,Puncak Jalil , Taman Equine , Puchong dan kawasan sekitarnya

1 comment: