18 Mar 2014

Testimoni ESP Shaklee : ESP Shaklee atasi masalh tumit kaki pecah @ merekah


Salam,Masalah tumit pecah sering berlaku kepada wanita tanpa mengira usia. Baik gadis mahupun kaum ibu, semua tidak terlepas. Kebiasaannya rekahan berlaku di bahagian tumit namun ada juga wanita yang mengalami rekahan di sekeliling kaki.

Walaupun masalah ini tidak membahayakan kesihatan namun ia sebenarnya adalah petanda kulit anda terlalu kering. Kekurangan air di dalam badan turut mengakibatkan kulit di bahagian kaki khususnya tumit dan tapak kaki menjadi kering.

Pada mulanya, kulit kelihatan berkilat dan bersisik. Jika tidak dirawat dan dijaga dengan betul, bahagian ini mengeras dan akhirnya merekah atau pecah. Inilah proses yang menyebabkan berlakunya tumit pecah.

Selain itu, sudah semestinya rekahan di bahagian ini mencerminkan diri anda yang tidak peka menjaga kecantikan dan kebersihan diri. Penampilan turut terjejas terutama bagi golongan yang gemar menggayakan sandal.

Namun usahlah terlalu runsing, kulit kering dan tumit pecah boleh dirawat sendiri di rumah dengan menggunakan produk yang betul serta penjagaan rapi. Tidak perlu membazir wang merawat bahagian yang bermasalah di spa atau bertemu doktor, anda hanya perlukan informasi dan bijak memilih produk khusus untuk penjagaan kaki. 

Faktor penyebab
  1. Kekurangan air menyebabkan kulit menjadi kering, berkilat, bersisik dan akhirnya keras diikuti dengan rekahan.
  2. Genetik atau baka antara faktor yang dikenal pasti sebagai salah satu punca tumit pecah. Jika keluarga anda mempunyai kulit yang kering, biasanya anda juga cenderung berdepan dengan masalah tersebut.
  3. Pertambahan berat badan turut menyebabkan tumit pecah kerana kaki tidak dapat menampung bahagian atas badan yang melebar.
  4. Sepanjang tempoh hamil, wanita juga berdepan dengan masalah ini. Ia dikaitkan dengan pertambahan berat badan dan perubahan hormon.
  5. Rekaan kasut yang tidak sesuai dan terlalu ketat. Pemakaian kasut tumit tinggi yang terlalu lama juga menyebabkan tumit mendapat tekanan yang tinggi.
  6. Tidak memakai stoking ketika bersukan menyebabkan kulit mudah tercedera.

Ini pula ida kongsikan Testimoni dari Cik Zila yang mengalami masalah tumit kaki dan Alhamdulillah ESP Shaklee membantu masalah beliau.

Kat bawah ni testimoni dari Cik Zila ye:-

Pasti ramai kat luar sana yang mengalami masalah seperti Cik Zila ni kan.
Masalah tumit kaki kematu@pecah@kasar mahupun merekah.Jadi mari mencuba ESP Shaklee untuk mengatasi masalah anda.

Nak tahu tak bagaimana ESP Shaklee ni membantu :-ESP Shaklee

• Mencegah Kulit tumit daripada merekah dan pecah
• Sumber protein yang kaya dan berkualiti mengantikan sel yang mati dengan sel yg baru.
• Men-seimbangkan kestabilan horman
• Membantu menurunkan berat badan
• Strukturnya yang kenyang membekalkan kecergasan berjam-jam lamannya

Ingin dapatkan ESP Shaklee.
Bulan ni adalah pilihan terbaik sebab Promo ESP Shaklee sedang berlangsung

Berminat hubungi saya :-

Ida Umielman
Call/SMS/Whatsapp : 0193397363

***COD kawasan Bandar Putra Permai , Puncak Jalil ,Taman Equine , Puchong dan kawasan sekitarnya

1 comment: