1 May 2014

Testimoni Set Penyusuan 3M Shaklee : Alhamdulillah sekali pam dapat 13 oz selepas menggunakan Set Penyusuan 3M disamping membuat Power Pumping dan minum air banyak.

Salam bersiaran,

Alhamdulillah masih diberi kesempata untuk menulis di blog kesayangan ida ni.Semua sedia maklum tentang fenomena penyusuan susu ibu pada masa sekarang.Ramai ibu bapa yang telah mempunyai kesedaran tentang betapa penting nya penyusuan susu ibu kepada anak mereka.Susu ibu memang telah diketahui adalah susu terbaik buat si manja kita jadi ramai ibu bapa yang sebolehnya ingin memberikan susu ibu kepada anak mereka.

Pelbagai persediaan dilakukan samada dari segi ilmu penyusuan mahupun milk booster untuk menjayakan penyusuan susu ibu dengan si manja.Persediaan dilakukan sedari dari awal kehamilan lagi.Antara milk booster yang menjadi pilihan ibu-ibu pada masa sekarang ialah Set Penyusuan 3M Shaklee.

Ini ida nak tunjukkan hasil yang diperoleh oleh ibu-ibu yang menggunakan Set Penyusuan 3M Shaklee dan hasil yang beliau peroleh selepas menggunakan Set Penyusuan 3M Shaklee ini.


Alhamdulillah walaupun pernah alami susu merudum tetapi disebabkan niat si ibu yang memang ingin menyusukan si manja dengan susu ibu nya di gigihkan untuk direct breastfeed si manja di samping perbanyakkan membuat Power Pumping dan hasilnya sungguh menakjubkan.Tidak dilupa juga kesan dari pengambilan Set Penyusuan 3M Shaklee.

Didalam Set Penyusuan 3M Shaklee terdapatnya ESP, Vita Lea , Vitamin C , B Complex , Alfalfa dan Ostematrix.Fungsi keenam-enam vitamin dalam Set Penyusuan 3M Shaklee ini ialah :-

Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi 
- pembentukan darah dan sel
- mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, akar rambut yg kuat (kurang rambut gugur)
- membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk (penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita).
- badan tidak mudah lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.

B Complex 
- amat diperlukan oleh tubuh badan = otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri 

Vitamin C 
- antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan dan kulit lebih cantik

Alfalfa  
- MILK BOOSTER = membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu mencepatkan penghasilan susu ibu.

Ostematrix 
- Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf
- PENTING bagi ibu yang menyusu - tidak boleh dipandang remeh. Jika ibu tidak menggantikan semula kalsium ini (semasa proses menyusu, period) maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua. 

ESP @ Energizing Soy Protien 
- Komposisi vitamin utama dalam susuibu ialah protin. 
- mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. 
- membina hormon, enzim dan antibodi

Ibu-ibu menyusu yang berminat untuk mendapatkan Set Penyusuan 3M Shaklee ini beserta dengan TIPS EKSLUSIF serta JADUAL MAKAN boleh hubungi ida segera ye.In Sha Allah ida akan membantu anda semua.

Nak Menyusu :- Ambil set 3M
Nak berpantang dan menyusukan:- Ambil set 3M + Zinc Complex
Nak kurus:- Add on Lecithin & Omega Guard
Nak Cantik :- Add on Vitamin E

Berminat untuk mendapatkan Set Penyusuan 3M Shaklee boleh hubungi ida ye

Ida Umielman
Call/SMS/Whatsapp : 0193397363

***COD kawasan Bandar Putra Permai,Puncak Jalil , Taman Equine , Puchong dan kawasan sekitarnya

0 comments:

Post a Comment