17 Sep 2014

Resepi Cinch Shake Shaklee yang Pastinya MELETOP dan YUMMYYYY.......

Salam dan Selamat Sejahtera semua,

Cinch Shake Shaklee terdiri daripada 3 perasa yang best iaitu Cafe Latte,Chocolate dan Vanilla.Ia merupakan salah satu minuman berprotien yang dihasilkan oleh Shaklee.

Cinch Shake Shaklee juga adalah minuman bagi yang dalam proses menurunkan berat badan tu ye.Ok hari ini kita tengok antara variasi minuman yang boleh dihasilkan dari Cinch Shake Shaklee ni ye.

Semoga lebih ramai bersemangat utuk menurunkan berat badan ye.

1. Chocolate Orange Smoothie




2 sudu Shaklee Cinch Shake Mix (Chocolate)
10 auns air ATAU Susu soya tanpa gula *
1 snek-saiz bekas oren mandarin (kira-kira 1/2 c.)
1/4 sudu teh serbuk kulit kayu manis **

Tambah kiub beberapa ais dan campuran dengan baik dalam pengisar

* susu biasa tidak digalakkan digunakan di dalam resipi ini sebagai produk tenusu, kerana susu biasa tidak bercampur dengan baik dengan buah-buahan sitrus atau jus.
** kulit kayu manis adalah terkenal berfungsi sebagai penahan selera makan.

2. Yogurt Berry



¾ cawan lemak yogurt kosong percuma
2 sudu Cinch ™ Shake Vanilla
beberapa titisan vanila, oren atau ekstrak badam
¼ cawan blueberry segar atau sejuk beku
¼ cawan strawberi segar atau sejuk beku

Jika menggunakan buah segar, tambah beberapa kiub ais dan kisar. Kisar semuanya dalam pengisar.
Buah dikira sebagai 1 hidangan buah di dalam pelan pemakanan Cinch Shake.

3. Yogurt Reese ™

¾ cawan yogurt bebas lemak
2 sudu Cinch ™ shake mix chocolate
1 sudu kecil koko serbuk penaik

2 titis ekstrak vanila

Tambah beberapa kiub ais dan kisar kesemuanya di dalam pengisar

Wow memang membuka selera betul kesemua minuman diataskan,Boleh lah dicuba bagi yang sedang ambil Cinch Shake Shaklee ni kan.

Bagi yang nak cuba Cinch Shake Shaklee ini serta kehebatannya boleh hubungi ida ye

Ida Umielman
Call/SMS/Whatsapp : 0193397363

***COD kawasan Bandar Putra Permai,Puncak Jalil , Taman Equine , Puchong dan kawasan sekitarnya

0 comments:

Post a Comment