3 Sep 2014

RESEPI 4 : Yummehhhh ICE CREAM MANGO MEALSHAKES....

Salam,

Entri kali ini nak kongsi resepi ke 4 Mealshakes.Kali ni resepi Ice - Cream lagi ye.Budak-budak kan sukan Ice - cream.Tapi ni Ice Cream yang berkhasiat lah sebab ada campur Mealshakes dan yang paling penting air tangan dari ibu sendiri.

Resepi ni ida ambil dari blog Ilham Vitamin.Mohon kongsi ye Puan Hernee tuan empunya blog ni.

Resepi nya ialah Ice - Cream Mango Mealshakes.

Yummehhh bunyi pun dah sedap kalau dah buat ni pasti menjilat jarikan.

Jom kita tengok cara buat dan penyediannya ye.


Bahan2:

1) Mangga masak **

2) Air masak atau susu segar **

3) Meal shakes **

4) Bekas Ice Cream

Cara Penyediaan:-



  • Blend semua bahan di atas ** mengikut sukatan sendiri..
  • Tuangkan ke dalam bekas ice cream dan bekukan..
  • Dah beku silalah makan.
Ha ni lah bentuk Ice Cream Mango Mealshakes tu ye.




IMG-20140519-WA0013[1]

Selamat mencuba semua....

Ida Umielman
Call/SMS/Whatsapp : 0193397363

***COD kawasan Bandar Putra Permai,Puncak Jalil , Taman Equine , Puchong dan kawasan sekitarnya

0 comments:

Post a Comment