13 Sep 2014

Tahukah Anda : Bagaimana Lecithin Shaklee Bertindak sebagai AGEN PEMECAH LEMAK

Salam sayang semua,

Hari ini ida nak tunjukkan satu demo kat semua tau.Semua pasti pernah dengar tentang Lecithin Shaklee kan.Antara hot item dalam Set Kurus Shaklee.Kenapa hot? Sebab Lecithin Shaklee dikenali juga sebagai AGEN PEMECAH LEMAK.Ha tu yang ramai suka Lecithin ni sebab ia boleh pecahkan lemak-lemak yang ada dalam badan kita ni.

Tapi hari ni nak tunjukkan bagaimana Lecithin Shaklee bertindak sebagai agen pemecah lemak tu.Pasti semua nak tahu juga kan.

Jom tengok demo dibawah ni ye:-
Mula-mula, tuangkan minyak ke dalam gelas yang berisi air. Seperti yang kita sedia maklum bahawa minyak mempunyai ketumpatan yang lebih rendah dan ia sama sekali tidak akan larut di dalam air.Pandangan dari sudut sedikit jauh.
Ibu cuba kacaukan minyak tersebut dengan air namun hasilnya molekul minyak akan tetap bersatu semula.Kemudian, ibu pecahkan 2 biji Lecithin di dalam gelas tersebut.Setelah dikacau, inilah hasilnya.
Molekul minyak kelihatan terurai.

Apabila keadaan ini berlaku, minyak atau lemak di dalam tubuh lebih mudah disingkirkan. Ini baru dengan 2 biji Lecithin. 

Ha menarik tak tindak balas Lecithin Shaklee ni.Jadi mari siapa yang nak turunkan berat badan tu cuba Set Kurus Shaklee yang ada Lecithin ni ye.

Berminat?

Hubungi saya.


Ida Umielman
Call/SMS/Whatsapp : 0193397363

***COD kawasan Bandar Putra Permai,Puncak Jalil , Taman Equine , Puchong dan kawasan sekitarnya

0 comments:

Post a Comment